Skip to content

Case/project

Aannemingsbedrijf QUALM B.V.

Propositie aanscherpen

ProudPepper heeft recentelijk een project afgerond voor Aannemingsbedrijf QUALM B.V. uit Rozenburg. Het doel was het versterken van de toegevoegde waarde en het aanscherpen van de propositie van QUALM. Dit 3e generatie familiebedrijf is gespecialiseerd in ondergrondse blussystemen en infrastructuurprojecten. 

De vraag van QUALM aan ProudPepper: Hoe kunnen we onze propositie nog scherper in de markt zetten en welke toegevoegde waarde kunnen wij onze doelgroepen verder bieden.

Onderzoek
Om de propositie van QUALM te verbeteren en de toegevoegde waarde voor de markt te begrijpen, zijn er allereerst interviews gehouden met klanten in de segmenten: sprinkler installateurs, petrochemie en aannemers. 
Deze gesprekken leverde de eerste waardevolle inzichten op. 

Vervolgens vond een brainstormsessie plaats met het directieteam en enkele medewerkers. Daarin werd de propositie vormgegeven en aangescherpt met behulp van het in de praktijk beproefde Waarde Propositie Canvas model. Door al deze informatie vervolgens te analyseren werden belangrijke conclusies getrokken.

case-aannemingsbedrijf-qualm

Resultaat
Het onderzoek heeft allereerst geleid tot duidelijke persona’s waarop QUALM zich in marketing- en verkoopactiviteiten kan richten. Uit de interviews, de brainstormsessie en de analyse van deze data is een scherpere propositie voor QUALM beschreven

Onderdelen van de beschreven propositie zijn o.a.:

  • Missie
  • Visie
  • Doel
  • Kernactiviteiten
  • Aanvullende diensten en meerwaarde
  • Aan wie bieden we dit
  • Op welke manier doen we dit
  • Waar zit net dat extra stapje waardoor klanten graag zaken met ons doen.
qualm_propositie_aanscherpen_2

Belangrijke eisen en wensen van klanten zijn op de planning gezet om intern op te pakken. Het onderzoeksrapport omvat ook aanbevelingen voor praktische vervolgstappen om het versterken van de propositie werkelijk tot uitvoer te brengen. Anders blijft het bij een rapport dat in de la verdwijnt. Voor deze vervolgstappen werken we nauw samen met ontwerpbureau Reclameloods uit Rotterdam. 

 

De ‘waan van de dag’ is vaak de valkuil waardoor een goed uitgedachte strategie niet tot uitvoer komt. ProudPepper blijft daarom betrokken bij de uitvoering van de vervolgstappen.

qualm-logo-algemeen-blauw-1

Over QUALM
QUALM is een 3e generatie familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, inspecteren, testen en onderhouden van ondergrondse blussystemen. Ons ultieme doel is het vergroten van de brandveiligheid. Naast het integreren van blussystemen in de infrastructuur van gebouwen en terreinen, is QUALM ook actief in het aanleggen van drinkwaterleidingen, gasleidingen, riolering en het uitvoeren van grond-, weg- en waterprojecten.

Benieuwd hoe wij dit voor jouw bedrijf kunnen verzorgen? Neem dan contact met ons op via info@proudpepper.nl

Wat onze klanten vertellen

testimonial-stars

Plan eenvoudig een 15 minuten QuickScan.

Wat zijn jouw ambities op het gebied van positionering, branding en marktontwikkeling? Welke kansen liggen er voor jouw bedrijf? Laten we eens kennismaken en samen kijken waar die ‘peper’ zit.

Bel of mail

06-14914916
info@proudpepper.nl

BTW en KvK

BTW:  NL852091679B01
KvK:   56365306