Skip to content

Case/project

GroeIT

Coaching | Leadgeneratie | Propositie | Whitepaper

René Voortwist van GroeIT vertelt in deze businesscase over zijn ervaringen met ProudPepper:

‘Ik worstelde, als zelfstandig trainer, al een paar jaar met mijn marketing en sales. De belangrijkste uitdaging was: hoe kom ik in gesprek met potentiële klanten? Eigenlijk deed ik maar wat. Er zat totaal geen strategie of systeem achter. Het werd hoog tijd om dat te veranderen, maar ik had geen idee hoe ik dat moest doen.’

Een kennis van me adviseerde me, vanwege goede ervaringen, om contact op te nemen met Christiaan van ProudPepper. Nou is Christiaan niet de eerste businesscoach waarmee ik in contact ben gekomen en tot dan toe was er niemand geweest die me aan een praktisch plan kon helpen. Ik was dus wel wat sceptisch maar gelukkig ten onrechte.

Waarom ProudPepper
Wat ik waardeer aan Christiaan is dat hij niet een standaard plan over me uitstort. Hij is een echte coach die door de juiste vragen te stellen achterhaalt waar de schoen wringt en vooral welke oplossingen wel- en vooral ook niet bij mij passen. Laat me bijvoorbeeld niet koud klanten bellen. Brrr..

Samen met hem ontdekte ik dat ik op een goudmijn aan LinkedIn contacten zit waarvan ik nog geen gebruik maakte. En dus volgde een strategie om kennismakingsgesprekken te krijgen. Omdat ik vrij gemakkelijk schrijf, raadde hij me aan een whitepaper te schrijven en die te gebruiken om nieuwe leads te genereren. Daarbij hielp hij me praktisch om een betaalde LinkedIn campagne te maken. Ik heb inmiddels ook een nieuwe CRM tool in gebruik genomen die me inzicht en overzicht geeft in mijn salesfunnel.

GroeIT

Hij maakt me bewust van dingen waarvan ik dan denk: “Waarom kom ik daar zelf niet op?” Dat is het kenmerk van een goede coach. Na iedere sessie heb ik weer een lijstje met dingen waarmee ik praktisch aan de slag kan en die ook echt effect hebben.

Resultaten
Wat heeft het me, tot nu toe, opgeleverd?

 • Een LinkedIn strategie voor acquisitie die werkt.
 • LinkedIn campagnes die me nieuwe contacten opleveren.
 • Een nieuwe whitepaper die ik kan inzetten voor marketing.
 • Een nieuwe aangescherpte propositie gericht op de klanten die bij me passen.
 • Een salesfunnel. Nooit gedacht dat ik er een nodig zou hebben.
 • Een nieuwe CRM salestool die goed bij me past.
 • Een boel inzichten in wat voor mij belangrijk is in mijn bedrijf.

‘Ik kan Christiaan van harte aanraden!’ – René Voortwist van GroeIT

Logo GroeIT cropped

Over GroeIT
‘GroeIT werkt samen met leidinggevenden van IT teams en helpt ze om de communicatiespieren van hun mensen te versoepelen. Dat is een kwestie van een goeie massage. Voor dat doel heeft GroeIT trainingen ontwikkeld die IT’ers communicatievaardigheden opleveren die niet mogen ontbreken in hun gereedschapskist. Daarnaast biedt GroeIT verbetertrajecten die bedoeld zijn voor echte gedragsverandering voor IT’ers of teams op het gebied van communicatie en samenwerking. Dat gebeurt allemaal vanuit 26 jaar ervaring als IT-professional. Uit de praktijk, voor de praktijk! Praktisch en met twee benen op de grond!’

Benieuwd hoe wij dit voor jouw bedrijf kunnen verzorgen? Neem dan contact met ons op via info@proudpepper.nl

Wat onze klanten vertellen

testimonial-stars

Plan eenvoudig een 15 minuten QuickScan.

Wat zijn jouw ambities op het gebied van positionering, branding en marktontwikkeling? Welke kansen liggen er voor jouw bedrijf? Laten we eens kennismaken en samen kijken hoeveel ‘peper’ we kunnen toevoegen. Plan direct zelf een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. 

Kies gewoon een geschikt moment in onze kalender! Wij bellen je dan op het gekozen datum en tijdstip terug. Makkelijk toch?

Wat kun je verwachten?

 • Vrijblijvend telefonisch adviesgesprek van 15 minuten.
 • Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.
 • Praktijkvoorbeelden van onze aanpak bij vergelijkbare bedrijven.
 • Direct een aantal tips om mee aan de slag te gaan.
 • Inzicht in planning en kosten.