Skip to content

Businesscase: Hidden Champion

Groeistrategie en Leadgeneratie

Bijna 5 jaar geleden besloten enkele zelfstandige contentspecialisten de krachten te bundelen in het samenwerkingsverband Hidden Champion. De bureaupropositie: bedrijven en merken versterken met klantgerichte contentstrategieën, overtuigende Engelse en Nederlandse teksten, infographics, fotografie, video en grafisch vormgeving. In bijna 5 jaar is er een mooi porfolio klanten opgebouwd in uiteenlopende sectoren: o.a. marine, zorg, finance, logistiek, energie, tech en food.

De samenwerking bij Hidden Champion tussen copywriters, vormgevers, online/social mediaspecialisten en contentstrategen- en managers blijkt een formule die aanslaat. Met name de flexibiliteit, de vele disciplines onder ‘één dak’ en de strakke organisatie zorgen voor een stabiele klantenkring. Alle reden voor de oprichters om vooruit te blikken naar de komende vijf jaar. Een logische stap was daarom een gesprek met bedrijfsadviseur Christiaan Mooij van ProudPepper.

Logische stappen & praktische aanpak groeistrategie
Samen met ProudPepper namen we kritisch het bedrijfsprofiel, onze diensten, de doelgroepen en aanpak onder de loep. Na verhelderende gesprekken met Christiaan ontstonden al snel de contouren van de nieuwe koers met focus op slechts 4 markten: logistiek, marine, tech en finance. Vervolgens deed Christiaan deskresearch om met concrete cijfers te onderbouwen wat de potentie is in de gekozen markten.

Succesvolle methode voor leadgeneratie
De 5-jaren groeistrategie voor Hidden Champion werd door Christiaan niet traditioneel verwoord in een advies rapport, maar in een overzichtelijke infographic op posterformaat. Daarna gingen we aan de slag met het daadwerkelijke aanvalsplan om kwalitatieve leads binnen te halen in de 4 gekozen focus-sectoren; te beginnen met de logistieke sector.

Whitepaper campagne als basis voor leadgeneratie
De eerst campagne gericht op de logistieke sector kunnen we succesvol noemen. Opzet en uitvoering van deze campagne verliep in 5 stappen:
1) Formuleren van target-doelgroep, verzamelen van de juiste bedrijven.
2) Schrijven van whitepaper over ‘Trends in de logistieke sector’ op basis van enkele interviews met CEO’s van vooraanstaande logistiek bedrijven.
3) Landingspagina inrichten op de website waar men het whitepaper kan downloaden.
4) Een serie social posts die vanuit de contentkalender gedoseerd op LinkedIn werden geplaatst over dit onderwerp.
5) Betaalde LinkedIn campagne binnen Linkedin gericht op bestuurders van 500 logistiek bedrijven.
6) Kwartaal 4-2021 gaat Christiaan de contentmanagers bij Hidden Champion coachen om ‘commerciële sensitiviteit’ te ontwikkelen als belangrijk onderdeel om zo de duurzame relaties met onze klanten te versterken.

Veelbelovend resultaat
Aantal downloads: 40x
Aantal afspraken met leads: 20x
Aantal nieuwe klanten en aanvragen: 5x
Duur en uitvoering campagne: 3 maanden.

Kortom, de ingeslagen weg lijkt de juiste. Met dank aan Christiaan Mooij van ProudPepper!

 
Hidden Champion

“Bedrijfsadviseur Christiaan Mooij van ProudPepper adviseerde over onze groeistrategie voor de komende vijf jaar. Het aanvalsplan is inmiddels klaar en de eerst campagne voor leadgeneratie in de logistieke sector is succesvol afgerond met als resultaat meer klantaanvragen.”

HC-beeldmerk
Arjan Degelink, DGA
Hidden Champion